Eline's blog
Eline Vulsma over kunst, (moes)tuinieren en koken
Break free – zeefdruk
Categories: Geen categorie

Woeste golven als in de ‘Grote golf’ van Hokusai. Een vis springt er bovenuit en geniet. Break free.

Het gevoel dat je na een moeilijke, vermoeiende periode hebt. De golven zijn nog niet helemaal weg, maar je hebt al weer wat meer energie. Je hebt weer de kracht, al is het nog maar even, om hoog boven de golven uit te springen. Het uitzicht is prachtig. Break free.

De zeefdruk is, dat zult u vast meteen zien, geïnspireerd op de Japanse prentkunst. Vandaar dat ik ‘m heb voorzien van een Japanse spreuk, zoals ook gebruikelijk is. Voor wie geen Japans kent, er staat: “Zeven maal vallen, acht maal opstaan.” Niet opgeven dus, maar doorgaan.

De meest tot de verbeelding sprekende Japanse prent met golven is natuurlijk de beroemde ‘Grote golf te Kanagawa’ van Hokusai. Een element daaruit heb ik verwerkt in ‘Break free’: de middelste golf is een variant op een golf van Hokusai.

Voor het gemak noem ik ‘Break free’ een zeefdruk, maar dat dekt maar een deel van de lading. Het zwarte deel is inderdaad met een zeefdruk opgebracht. De kleuren zijn Chinese inkt en/of aquarelverf. Er zijn varianten met een ‘voorgedrukte’ vis, met een geschilderde vis en met een origami vis. Alle prenten zijn daarom verschillend.

Formaat (inclusief passe partout): 30 x 40 cm

Materiaal: zeefdruk en inkt/aquarel op Khadi white rag katoenpapier

Prijs: € 75,-

Meer info en bestellen: www.elinevulsma.nl

Comments are closed.