Eline's blog
Eline Vulsma over kunst, (moes)tuinieren en koken
Tomaten door de brievenbus
Categories: Geen categorie

Het moestuinseizoen is weer begonnen. Door de kou van de afgelopen weken ben ik nog wat voorzichtig met zaaien, al staan de bakjes voorlopig nog relatief beschut in de koude kas. Tomaten kun je prima zelf zaaien, maar zeker met zo’n koud voorjaar schiet dat niet erg op.

In andere jaren kocht ik wel eens kleine tomatenplantjes bij de Intratuin, dan heb je in elk geval in juli je eerste eigen tomaten. Wegens corona is de Intratuin nu echter alleen op afspraak te bezoeken. Op internet vond ik een leuk alternatief: tomatenplantjes die opgestuurd worden in een brievenbusdoosje.

Vijf dagen na bestelling plofte het doosje op de mat. Zeven plantjes met biologisch afbreekbare netjes om de wortels. Meteen maar in potjes geplaatst in de kas. Eén van de 7 is nog niet helemaal happy, maar ik denk wel dat ze het allemaal gaan halen.

Bij het maken van vloeibare mest kom ik er achter dat klimop niet verteert, of althans niet heel snel. Het prutje staat nu al anderhalve maand te trekken. Ik denk dat ik de klimop ga vervangen door een andere plant.

De meeste tulpen bloeien inmiddels. Deze rode tulp is een echte blikvanger.

1 Comment to “Tomaten door de brievenbus”

  1. Vera says:

    Nee, klimop composteert niet zo goed! je kan beter brandnetels nemen. VK