Eline's blog
Eline Vulsma over kunst, (moes)tuinieren en koken
FlitsVega (1)
Categories: Geen categorie

Je wilt vaker vegetarisch eten, maar je hebt doordeweeks te weinig tijd om er echt iets van te maken. En je wilt toch wel een béétje smakelijk eten. Met een gebakken vis of een gehaktbal heeft de maaltijd al gauw smaak en ‘body’. Met vegetarisch eten vind ik dat wat lastiger. Om te voorkomen dat ik te vaak zwicht voor het gemak van vlees of vis, ben ik begonnen met een experiment. Hoe zet ik in een half uur en met weinig ingrediënten een supersnelle vegetarische maaltijd op tafel? Zeg maar ‘flits-vega’ dus. Als ik iets heb gevonden dat naar mijn tevredenheid is, zal ik het hier delen.

De eerste is rijst met tofu, rode paprika, taugé en Chinees vijfkruidenpoeder.

Tofu is ehm, hoe zal ik het zeggen, niet echt mijn favoriet. Rubberachtig en weeïg van smaak. Maar wel reuze makkelijk in een Aziatische maaltijd. Ik heb de tofu in blokjes gesneden en met keukenpapier flink afgedept. Het voordeel daarvan in dat de buitenkant krokant wordt bij het bakken. Ik heb de blokjes in een apart pannetje gebakken. Let erop dat je de blokjes steeds omdraait, zodat ze aan alle kanten krokant worden.
Tegelijkertijd de rijst gekookt. En de paprika en de taugé (die iets later erbij, is sneller gaar dan paprika) gebakken met Chinees vijfkruidenpoeder. Dat kun je naar smaak toevoegen.

PS: mijn recepten bevatten geen tarwegluten en zo min mogelijk lactose en zout.

Comments are closed.