Eline's blog
Eline Vulsma over kunst, (moes)tuinieren en koken
FlitsVega (2)
Categories: Geen categorie
FlitsVega (2): Mexico-fantasie

De tweede FlitsVega is een soort Mexico-fantasie: rijst met rode paprika, mais, bruine bonen, gerookt paprikapoeder met een topping van avocado.

Bak de in stukjes gesneden rode paprika. Voeg daarna de mais en bruine bonen toe. Warm op en doe er naar smaak gerookt paprikapoeder bij.

Kook in de tussentijd de rijst en snijd de avocado in partjes.

Roer de groente door de rijst en leg de avocado er bovenop.

Als je voor één persoon kookt zijn er hele handige mini blikjes mais en bonen verkrijgbaar (geen sluikreclame, ik word niet gesponsord 🙂 )


Je wilt vaker vegetarisch eten, maar je hebt doordeweeks te weinig tijd om er echt iets van te maken. En je wilt toch wel een béétje smakelijk eten. Met een gebakken vis of een gehaktbal heeft de maaltijd al gauw smaak en ‘body’. Met vegetarisch eten vind ik dat wat lastiger. Om te voorkomen dat ik te vaak zwicht voor het gemak van vlees of vis, ben ik begonnen met een experiment. Hoe zet ik in een half uur en met weinig ingrediënten een supersnelle vegetarische maaltijd op tafel? Zeg maar ‘flits-vega’ dus. Als ik iets heb gevonden dat naar mijn tevredenheid is, zal ik het hier delen.

Mijn recepten bevatten geen tarwegluten en zo min mogelijk lactose en zout.

Comments are closed.